Domov > Aktuality > Nová štipendistka začína štúdium vo Veľkej Británii
15 júl, 2024
Nová štipendistka začína štúdium vo Veľkej Británii
  • Pani Dagmaro, kedy ste sa rozhodli skúsiť sa dostať na zahraničné štúdium?

Možnosť študovať v zahraničí ma zaujímala už dlhší čas. Počas bakalárskeho štúdia som sa zúčastnila výmenného programu Erasmus + a pol roka som študovala v Španielsku. Tento pobyt bol veľmi cennou skúsenosťou a výrazne ovplyvnil moje rozhodnutie podať si prihlášku na magisterské štúdium v inej krajine.

  • Koľko úsilia ste museli vynaložiť na to, aby ste sa dostali na londýnsku univerzitu?

Samozrejme, podanie na štúdium vo Veľkej Británii zahŕňa niekoľko formalít, ako je napríklad absolvovanie jazykovej skúšky, motivačného listu, získanie vhodného priemeru na predchádzajúcej univerzite a referencií od akademických učiteľov, ako aj zdokonalenie svojho životopisu. Nie sú to však veci, ktoré by sa nedali zvládnuť. Podľa môjho názoru sú výsledky tejto práce úplne hodné úsilia. Vďaka takémuto systému podávania prihlášok rozhodujú o úspechu nielen samotné body, ale aj vlastná motivácia. Musím tiež zdôrazniť, že počas svojich príprav a podávania prihlášok som mohla počítať s pomocou Nadácie Maspex pri kompletizácii potrebných dokumentov a výbere vhodného odboru. Mohla som počítať s podporou a skúsenosťami poradcov z HelpLine nadácie, za čo som veľmi vďačná.

  •  Aké skúšky ste museli absolvovať, aby ste sa dostali na štúdium v Londýne?

 Pre každý odbor je potrebné absolvovať test znalosti anglického jazyka IELTS, ktorý je možné absolvovať priamo v Poľsku. Okrem toho je potrebný motivačný list, v ktorom treba odôvodniť svoju kandidátúru a uviesť svoju motiváciu a ambície do budúcnosti v súvislosti s odborom, ktorý chceme študovať. Moja univerzita tiež požaduje životopis a referencie od učiteľov alebo zamestnávateľov. Poslednou fázou prijímacieho konania bol online pohovor.

  •  Vybrali ste si štúdium v ​​odbore Marketingová stratégia a inovácie. Prečo tento odbor?

 Môj predchádzajúci odbor nebol úplne spojený s obchodom, ale marketing ma veľmi zaujal a veľmi som chcela spojiť dve rôzne oblasti štúdia, aby som získala interdisciplinárne vzdelanie. Program tohto odboru je naozaj zaujímavý a ponúka veľa možností pre ľudí s rôznymi záujmami.

  •  Ako budú vyzerať vaše štúdia?

 Magisterské štúdium vo Veľkej Británii trvá iba rok, takže plán je dosť intenzívny. Kurzy sa delia na teoretické a praktické. Okrem skúšok a práce na hodinách majú veľký význam aj rôzne workshopy, projekty a prezentácie, ako aj samostatná práca doma. Počas troch semestrov budeme študovať predmety súvisiace s marketingom, financiami, obchodnou analytikou, kreativitou a inováciami. Univerzita navyše ponúka cyklus workshopov o rozvoji svojej kariéry.

  •  Aké sú vaše plány po štúdiu?

Marketingové štúdiá otvárajú mnoho rôznych zaujímavých ciest. Osobitne sa zaujímam o športový marketing a po získaní titulu magistra sa plánujem uberať týmto smerom.

Pani Dagmaro, prajeme vám všetko najlepšie a držíme palce! Určite vás budeme informovať o tom, ako sa vám darí na hodinách a medzi novými priateľmi. Veľa šťastia!