Domov > Novinky > Nová stipendistka začíná studia ve Velké Británii
15 Čvc, 2024
Nová stipendistka začíná studia ve Velké Británii
  • Paní Dagmaro, kdy jste se rozhodla, že se pokusíte dostat na zahraniční studia?

Možnost studovat v zahraničí mě zajímala již delší dobu. Během bakalářského studia jsem se zúčastnila studentské výměny v rámci programu Erasmus+ a půl roku jsem studovala ve Španělsku. Tento pobyt byl velmi cennou zkušeností a silně ovlivnil mé rozhodnutí ucházet se o magisterské studium v jiné zemi.

  • Kolik úsilí jste musela vynaložit, abyste se dostala na londýnskou univerzitu?

Samozřejmě, že přihlášení na studium ve Velké Británii je spojeno s několika formálními náležitostmi, jako například složením jazykové zkoušky, napsáním motivačního dopisu, dosažením odpovídajícího průměru na předchozí škole a získáním referencí od akademických učitelů a vypracováním životopisu. To však nejsou věci, které by nešly zvládnout. Podle mého názoru jsou výsledky této práce velmi cenné. Díky takovému přihlašovacímu systému rozhodují nejen body, ale i vlastní motivace o úspěchu. Musím také zdůraznit, že během svých příprav a přihlášek jsem mohla počítat s pomocí Nadace Maspex při shromažďování potřebných dokumentů a výběru vhodného oboru. Mohla jsem počítat s podporou a zkušenostmi poradců z HelpLine Nadace, za což velmi děkuji.

  •  Jaké zkoušky jste musela složit, abyste se dostala na studium v Londýně?

 Pro každý obor je nutné složit test znalosti anglického jazyka IELTS, který lze složit v Polsku. Kromě toho je vyžadován motivační dopis, ve kterém je třeba zdůvodnit svou kandidaturu a předložit své motivace a aspirace do budoucna ve vztahu k oboru, který chceme studovat. Moje univerzita také vyžaduje životopis a reference od učitelů nebo zaměstnavatelů. Poslední etapou přijímacího řízení byl online pohovor.

  •  Vybrala jste si studium v oboru Strategie marketingu a inovace. Proč tento obor?

 Můj předchozí obor nebyl zcela spojen s podnikáním, ale marketing mě velmi zajímal a velmi jsem chtěla spojit dvě různé oblasti vědy za účelem získání interdisciplinárního vzdělání. Program tohoto oboru je opravdu zajímavý a nabízí mnoho možností pro lidi s různými zájmy.

  • Jak budou vypadat vaše studia?

 Magisterské studium ve Velké Británii trvá pouze jeden rok, takže plán je docela intenzivní. Předměty se dělí na teoretické a praktické. Kromě zkoušek a práce na přednáškách mají velký význam také různé workshopy, projekty a prezentace a samostatná práce doma. Během tří semestrů budeme realizovat předměty spojené s marketingem, financemi, podnikatelskou analytikou, kreativitou a inovacemi. Kromě toho univerzita nabízí cyklus workshopů o rozvoji kariéry.

  •  Jaké máte plány po studiu?

Marketingové studium otevírá mnoho různých zajímavých cest. Mě osobně velmi zajímá marketing ve sportu a tímto směrem hodlám jít po získání titulu magistra.

Paní Dagmaro – přejeme vám vše nejlepší a držíme vám palce! Určitě budeme informovat, jak se vám daří na přednáškách a mezi novými přáteli. Hodně štěstí!