Itthon > Hírek > Új ösztöndíjas kezdi meg tanulmányait Nagy-Britanniában
27 jún, 2024
Új ösztöndíjas kezdi meg tanulmányait Nagy-Britanniában
  • Dagmaro asszony, mikor döntött úgy, hogy megpróbál külföldön tanulni?

A külföldi tanulás lehetősége már hosszú ideje érdekelt. Az alapképzésem alatt részt vettem az Erasmus+ program keretében egy diákcserén, és fél évig Spanyolországban tanultam. Ez az utazás nagyon értékes tapasztalat volt, és nagyban befolyásolta a döntésemet, hogy egy másik országban folytassam a mesterképzésemet.

  • Mennyi munkát kellett belefektetnie ahhoz, hogy felvételt nyerjen egy londoni egyetemre?

Természetesen az Egyesült Királyságban való tanulmányokhoz néhány formalitás is szükséges, mint például a nyelvvizsga letétele, a motivációs levél megírása, a megfelelő átlag megszerzése az előző egyetemen, valamint az akadémiai tanárok ajánlásai és az önéletrajz kidolgozása. Ezek azonban nem megvalósíthatatlan dolgok. Véleményem szerint ezek teljesítése mindenképpen megérik az erőfeszítést. Ilyen rendszerben nemcsak a pontok, hanem a saját motiváció is dönt a sikerességről. Szeretném hangsúlyozni, hogy a felkészülés és a jelentkezés során számíthattam a Maspex Alapítvány segítségére a szükséges dokumentumok összegyűjtésében és a megfelelő irány kiválasztásában. Köszönetet mondok a HelpLine Alapítvány tanácsadóinak a támogatásukért és tapasztalataikért.

  •  Milyen vizsgákat kellett letennie, hogy felvételt nyerjen Londonba?

 Minden szakon le kell tenni az IELTS angol nyelvvizsgát, amelyet itthon Magyarországon is meg lehet írni. Ezen kívül szükséges egy motivációs levél, amelyben igazolni kell a jelentkezést és bemutatni a motivációkat és jövőbeli törekvéseket a választott szak tekintetében. Az egyetemem önéletrajzot és ajánlásokat is kért az oktatóktól vagy a munkaadóktól. A felvételi eljárás végső szakasza egy online interjú volt.

  •  Miért választotta a Marketingstratégia és Innováció szakot?

Az előző szak nem kapcsolódott közvetlenül az üzlethez, de a marketing nagyon érdekelt, és szerettem volna két különböző tudományterületet összekapcsolni, hogy interdiszciplináris képzést szerezzek. Ennek a szaknak a programja igazán érdekes, és sok lehetőséget kínál különböző érdeklődésű emberek számára.

  •  Hogyan fognak kinézni a tanulmányai?

 Az Egyesült Királyságban a mesterképzés csak egy évig tart, így a terv elég intenzív. Az órák elméleti és gyakorlati részekre oszlanak. A vizsgákon és az órákon végzett munkán kívül nagy jelentősége van a különféle workshopoknak, projekteknek és prezentációknak, valamint az önálló otthoni munkának. A három szemeszter során marketinggel, pénzügyekkel, üzleti analitikával, kreativitással és innovációval kapcsolatos tárgyakat fogunk tanulni. Ezenkívül az egyetem karrierfejlesztési workshopokat is kínál.

  •  Mik a tervei a tanulmányok után?

A marketing tanulmányok számos érdekes utat nyitnak meg. Különösen érdekel a sportmarketing, és ezen az úton szeretnék továbbhaladni a mesterképzés megszerzése után.

Dagmaro asszony, minden jót kívánunk és szurkolunk Önnek! Biztosan tájékoztatjuk majd, hogyan boldogul az órákon és az új barátok között. Sok sikert!